ГоловнаЕкономікаБізнес

Американський Forbes продали азіатським інвесторам

Вартість операції оцінюється в $475 млн

Американський Forbes продали азіатським інвесторам

Сім'я Форбс продає контрольний пакет акцій медіа-холдингу Forbes Media консорціуму азіатських інвесторів під назвою Integrated Whale Media Investments.

Водночас вона збереже міноритарний пакет акцій, а Стів Форбс залишиться головою правління компанії і головним редактором журналу, повідомляється на сайті Forbes.

Консорціум IWM очолює гонконгська інвесткомпанія Integrated Asset Management бізнесмена Так Чен Яма. Також в нього входить один із засновників ASUSTeK Computer Inc. Вейн Хсі. Під час операції свою частку в Forbes Media продасть інвестфірма Elevation Partners.

Вартість продажу Forbes не повідомляється, але за даними джерела Bloomberg, вона оцінюється в $475 млн. Закрити угоду повинні до кінця цього року.

Журнал Forbes було засновано 1917 року. Зараз це конгломерат, який видає журнали Forbes, Forbes Asia і ForbesLife, а також розвиває сайт Forbes.com. Під брендом Forbes видаються 36 локальних версій журналу, в тому числі в Україні.

Український Forbes належить олігарху-втікачу Сергію Курченкові, який підозрюється в розкраданні держмайна, контрабанді і знаходиться в міжнародному розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram