ГоловнаЕкономікаБізнес

Прокуратура заблокувала рахунки компанії, яка відновлює інфраструктуру Слов'янська

Станція очищення води готова на 90%, але добудувати її немає можливості

Прокуратура Київської області, яка наклала арешт на рахунки будівника систем доочистки питної води в місті Слов'янську – компанії "СПР-Груп", затягує виконання будівництва об'єкту інфраструктури на звільненій від терористів територій.

Про це пише Ukranews з посиланням на компанію.

Судова тяганина між прокуратурою і "СПР-Груп" тривають з кінця травня нинішнього року. Арешт рахунків компанії, може призвести до того, що жителі Слов'янська ще довго залишатимуться без питної води, очищеної за стандартами і нормами Європи.

Слов'янська станція доочистки питної води будується за рахунок коштів державного бюджету. Цей об'єкт готовий на 90%, залишається тільки встановити на нього імпортне обладнання, яке зараз знаходиться в порту м. Одеса, і з причини арешту грошових коштів на рахунках компанії, не може бути розмитнено і доставлено в пункт призначення. Простій контейнерів, з обладнанням, тягне за собою застосування до компанії штрафних санкцій в розмірі, що перевищує 5000 грн щодня за весь час простою.

"Зараз все обладнання для об'єкта в м. Слов'янськ знаходиться в Одесі, нам нараховують штраф за вимушений простій контейнерів, пов'язаний з відтермінуванням на невизначений час митного оформлення вантажу, у зв'язку з неможливістю здійснення оплати значних сум ввізних мит та податків. Ми судимося з прокуратурою Київської області, а в цей час люди залишаються без найнеобхіднішого, без води належної якості", - говорить директор "СПР-груп" Руслан Харів.

Під час бойових дій в Слов'янську насосна станція була частково зруйнована, постраждала також і станція доочистки, що будується. Компанія "СПР-Груп" відразу після звільнення міста зайнялася ліквідацією наслідків терористичних акцій, однак без нового обладнання повноцінна робота об'єкта неможлива.

Предметом суперечок прокуратури та "СПР-Груп", стали каналізаційні очисні споруди в Борисполі та Баришівці, які будуються за державні кошти, і до весни підійшли до стадії встановлення обладнання. Прокуратура, незважаючи на заяви Міністерства житлово-комунального господарства та мерії Борисполя щодо відсутності порушень під час проведення будівельних робіт на об'єкті, діючи під приводом привласнення бюджетних коштів посадовими особами компанії, і недотримання графіків будівництва, все ж заарештувала рахунки компанії. Юристи "СПР-Груп" в судовому порядку домоглися зняття арешту, проте, прокуратура знову "заморозила" рахунки компанії.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 15 липня доручив Міністерству житлово-комунального господарства та місцевим адміністраціям, в найкоротші терміни, відновити інфраструктуру звільнених від сепаратистів міст Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram