ГоловнаЕкономікаБізнес

Яценюк вимагає від "Укрнафти" 1,3 млрд грн дивідендів

Найбільшій нафтовій компанії України наказали провести збори акціонерів

Яценюк вимагає від "Укрнафти" 1,3 млрд грн дивідендів
Фото: www.kmu.gov.ua/

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зажадав від компанії "Укрнафта" виплатити до держбюджету 1,3 млрд грн дивідендів. Про це на брифінгу повідомив міністр енергетики Юрій Продан.

"Прем'єр дав доручення державним компаніям щодо перерахування дивідендів до держбюджету, в тому числі такому підприємству як "Укрнафта" - щодо виплати 1,3 млрд грн дивідендів", - сказав він.

Глава уряду доручив забезпечити скликання зборів акціонерів "Укрнафти", які не проводилися вже кілька років і на яких має бути прийнято рішення щодо дивідендів. "Проводиться робота зі скликання зборів, які мають прийняти таке рішення", - сказав Продан.

За його словами, з цим є певні рішення, оскільки не вдається знайти багатьох членів наглядової ради. Проте, за словами міністра, будуть вжиті всі заходи для забезпечення проведення зборів акціонерів "Укрнафти".

"Укрнафта" є найбільшою нафтогазовидобувною компанією України. Вона володіє шістьма регіональними виробничими підрозділами (Охтирканафтогаз, Чернігівнафтогаз, Полтаванафтогаз, Долинанафтогаз, Надвірнанафтогаз, Бориславнафтогаз), трьома газопереробними заводами (Гнідинецький, Качанівський, Долинський), а також трьома буровими управліннями (Ахтирське, Прилуцьке і Прикарпатське) і значною кількістю інших нафтосервісних підрозділів.

50%+1 акція компанії належить НАК "Нафтогаз України", 42% акцій контролює група "Приват" Ігоря Коломойського. Вважається, що саме останній контролює підприємство за рахунок свого менеджменту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram