ГоловнаЕкономікаДержава

Кличко підтвердив, що Київ залишиться без гарячої води

Поставки газу на столицю становлять тільки 29% від потреби

Кличко підтвердив, що Київ залишиться без гарячої води
Фото: Макс Левин

Мер Києва Віталій Кличко підтвердив, що через обмеження поставок газу на столичні ТЕЦ місто залишиться без гарячої води.

Як йдеться у повідомленні прес-служби Кличка, для мінімально допустимого рівня гарячого водопостачання Києва необхідний обсяг споживання природного газу повинен становити щонайменше 1,8 млн куб. м на добу, тимчасом як за дорученням міністра енергетики Юрія Продана поставки обмежені до 528 тис. кубометрів на добу.

Кличко вважає, що доручення має бути переглянуто: відсутність гарячої води в трубах може призвести до пошкодження мереж, особливо внутрішньобудинкових, і до аварійних ситуацій у зв'язку з корозійними пошкодженнями.

"Я переконаний, що не можна залишити киян без гарячої води, тому звернувся і до прем'єра, і до міністра енергетики та вугільної промисловості дати доручення про відновлення поставок природного газу теплопостачальним підприємствам Києва в повному обсязі", - заявив мер Києва.

Нагадаємо, обмеження подачі газу на київські ТЕЦ пов'язані з економією газу. Якщо ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 міста Києва ще отримують певні обсяги газу, то для харківських ТЕЦ взагалі встановлені нульові обсяги споживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram