ГоловнаЕкономікаДержава

На відновлення Слов'янської ТЕС потрібно 400 млн гривень

Роботу станції навряд чи вийде до кінця року

На відновлення Слов'янської ТЕС потрібно 400 млн гривень

Енергогенеруюча компанія "Донбасенерго" попередньо оцінює вартість відновлення постраждалої в результаті бойових дій Слов'янського ТЕС в 400 млн грн.

"Станція сьогодні знаходиться "на нулі", вона нічого не виробляє. Загальні витрати, які потрібні для того, щоб відновити роботу Слов'янської ТЕС, становлять близько 400 млн грн", - сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан на брифінгу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, відновити роботу СлТЕС навряд чи вийде до кінця поточного року. "Найімовірніше до початку року ця станція не буде працювати", - зазначив Продан.

Водночас жителі регіону, енергопостачання яких здійснювалося за рахунок СлТЕС, будуть забезпечені електроенергією за рахунок інших джерел, підкреслив глава Міненерговугілля.

За словами міністра, джерелом фінансування відновлювальних робіт можуть послужити кошти, які рішеннями Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики, будуть перенаправлені на відновлення СлТЕС.

"У нас працює єдиний енергоринок і якщо компанія чітко підтвердить потребу у коштах, то ці кошти, найімовірніше, будуть виділятися з енергоринку. Це найбільш короткий шлях, яким можна це зробити. Я думаю, це буде зроблено без зміни загального тарифу для споживачів, знаходитимуться резерви", - сказав міністр.

Як повідомляли, в результаті бойових дій нанесені значні пошкодження виробничим приміщенням і обладнанню Слов'янської ТЕС, а також усім інфраструктурним мережам у місті Миколаївка (входить до міськради Слов'янська).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram