ГоловнаЕкономікаДержава

Проїзд на катерах у Севастополі після окупації подорожчав удвічі

Морський транспорт у місті виконує функцію громадського транспорту

Проїзд на катерах у Севастополі після окупації подорожчав удвічі
Фото: sevastopolis.com

У Севастополі з 20 червня проїзд на пасажирських катерах, які виконують в місті функцію громадського транспорту, подорожчав до 15 рублів (близько 5 гривень), тимчасом як до окупації він коштував 2,50 грн.

Про це з посиланням на начальника Севастопольського морського порту Олексія Погребнякова пише кримське видання "15 минут". Водночас безкоштовний проїзд для пільгових категорій громадян зберігається. Також не змінилася ціна і на проїзні квитки.

Севастополь розрізаний бухтою на дві частини, і катери курсують по ній між Графською пристанню і Північною стороною і між Артбухтою і Радіогіркою, як маршрутки в Києві.

Вартість проїзду на катерах зросла ще в травні. За рішенням міської влади проїзд на катерах і тролейбусах перерахували за коефіцієнтом 3,8, за такого розрахунку ціна морського становила 9,50 рубля, однак тариф вирішили округлити до 10 рублів. Однак і така ціна не влаштувала морпорт, і її вирішили підвищити ще раз.

Начальник порту пояснив, що цей захід є вимушеним, оскільки навіть після підвищення ціни рентабельність морського транспорту становитиме всього 15%. Компенсувати ці витрати з інших джерел зараз нічим. Севастопольський морський порт знаходиться в скрутному фінансовому становищі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram