ГоловнаЕкономікаБізнес

У конкурсі операторів duty free у "Борисполі" українські компанії перемогли "російську"

Безмитною торгівлею в аеропорту будуть займатися "Київріанта" та "БФ енд ГБ Тревел Рітейл"

У конкурсі операторів duty free у "Борисполі" українські компанії перемогли "російську"
Фото: mtu.gov.ua

Німецька компанія Gebr. Heinemann, один зі світових лідерів у сфері безмитної торгівлі, високо оцінила результати конкурсу на оренду площ для магазинів duty free у міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

"Я вражений результатами тендера на оренду площ у терміналі D київського аеропорту, які підтвердили статус Gebr. Heinemann як головного оператора безмитної торгівлі в аеропорту Києва", - зазначив директор східноєвропейського регіону Gebr. Heinemann П'єр Верно.

Переможцями конкурсу стали два найбільших українських оператори - "Київріанта" та "БФ енд ГБ Тревел Рітейл". ТОВ "Київріанта" відкрила перший в Україні магазин безмитної торгівлі в аеропорту "Бориспіль" у травні 1992 року, її партнером та засновником є ірландська компанія Aer Rianta International.

Другий переможець конкурсу - ТОВ "БФ енд ГБ Тревел Рітейл" має досвід успішної роботи в аеропорту "Бориспіль" протягом п'яти років. Gebr. Heinemann працює в Україні (Київ та Одеса), Литві (Вільнюс), Латвії (Рига) та Росії (Москва, Санкт-Петербург, Новосибірськ), а також є багаторічним партнером "БФ енд ГБ Тревел Рітейл".

Також, своє невдоволення тим, що її не допустили до тендеру, висловила компанія "Дью фрі Інтернешнл", яка не відповідала більшості конкурсних умов. Зокрема, вона не мала досвіду роботи в Україні, штату, інфраструктури та компанії-оператора. Одна з найбільш розвинених мереж цієї компанії розташована в російських аеропортах - московських "Домодєдово", "Шереметьєво", "Внуково", а також в аеропортах Санкт-Петербурга, Сочі, Краснодара, Анапи, Геленжика та інших.

Два роки тому транспортна прокуратура Москви порушила кримінальну справу стосовно діяльності цієї компанії в аеропорту "Домодєдово" та заарештувала продукцію загальною вартістю понад 40 млн. руб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram