ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄС передав Україні 500 млн макрофінансової допомоги

Міжнародні донори продовжують спонсорувати Україну

ЄС передав Україні 500 млн макрофінансової допомоги
Фото: Макс Левин

У вівторок, 17 червня, Єврокомісія перерахувала Україні другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 500 млн євро. Перший транш у розмірі 100 млн євро виділили ще 20 травня.

Про це йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні.

"Європейський Союз надає найважливішу допомогу зусиллям України у вирішенні її головних економічних проблем. Сьогоднішній транш є наступним конкретним проявом європейської солідарності з українським народом", - заявив з цього приводу віце-президент Європейської комісії з економічних та монетарних справ Оллі Рен.

У представництві ЄС нагадують, що загальна підтримка України Євросоюзом у рамках макрофінансової допомоги становить 1,61 млрд євро. Після виділення сьогоднішнього траншу залишається ще 1,01 млрд євро. Ця підтримка є частиною ширшого пакету допомоги Україні, про який ЄК оголосила 5 березня, а лідери ЄС підтримали під час саміту Євросоюзу 6 березня.

"Макрофінансова допомога ЄС доповнить ресурси від Міжнародного валютного фонду (МВФ) та інших донорів в контексті стабілізації й програми реформ, розпочатої нещодавно українською владою за допомогою МВФ. Також вона спрямована на зменшення короткострокового дефіциту платіжного балансу й уразливості фінансово-бюджетної сфери країни", - пояснюють в ЄС.

Нагадаємо, 13 червня Європейський союз перерахував Україні 250 млн євро фінансової допомоги в рамках контракту державного розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram