ГоловнаЕкономікаБізнес

Влада Севастополя має намір відібрати у Порошенка завод

Президент може залишитися без Севморзаводу

Влада Севастополя має намір відібрати у Порошенка завод
Севморзавод
Фото: russos.livejournal.com

Самопроголошена влада Севастополя збирається відібрати Севастопольський морський завод, який належить президенту України Петру Порошенкові.

Про це пише "Крыминформ".

"Щодо "Севморзаводу" роботу ведемо. Перевіряємо процес приватизації заводу - законно чи незаконно. Директору "Севморзаводу" на нараді я оголосив, що гідротехнічні споруди - це не приватна власність, це власність держави, на сьогодні суб'єкта РФ Севастополя", - сказав в.о. губернатора Севастополя Сергій Мєняйло.

"Севморзавод" буде російським. Свою профільність змінювати не буде. Це буде севастопольське підприємство, яке податки платитиме в бюджет Севастополя", - заявив він.

За його словами, підприємство, можливо, увійде до Корпорації розвитку Севастополя, яка зараз створюється, або в Об'єднану суднобудівну корпорацію (ОСК).

Петро Порошенко отримав контроль над "Севморзаводом" 2010 року. Завод дістався Петру Порошенкові в жалюгідному стані. Достатньо сказати, що на території заводу в 2007 році знімався фільм Федора Бондарчука "Населений острів" (за однойменною книгою Аркадія і Бориса Стругацьких). Порожні напівзруйновані приміщення заводу символізували "місто мутантів" на планеті Саракш.

Зараз на ньому працюють близько 200 осіб, які виконують прості види робіт з очищення корпусів суден і ремонту забортної арматури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram