ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і Росія домовилися наразі не йти в Стокгольмський суд, - Міллер (оновлено)

"Газпром" і "Нафтогаз" почали обговорювати пакетну угоду

Україна і Росія домовилися наразі не йти в Стокгольмський суд, - Міллер (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Росія і Україна домовилися, що жодна зі сторін не піде в Стокгольмський суд.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер в інтерв'ю російському телеканалу "Россия 24", повідомляє РИА Новости.

"Обидві сторони досягли домовленості, що ні одна, ні інша сторона не піде в Стокгольмський суд. "Газпром" сьогодні заявив про це на початку переговорів, що ми взяли паузу до понеділка, дев'ятого числа, і, відповідно, якщо сторони врегулюють всі питання в рамках переговорів, то, можливо, і не буде потрібно до Стокгольмського суду йти", - сказав Міллер.

"Наскільки ми знаємо, в найближчі дні українська сторона також не планує подавати до Стокгольмського арбітражу", - додав Міллер.

В інтерв'ю каналу він прокоментував можливість надання знижок на газ. Міллер зазначив, що вони можуть бути надані як у рамках режиму зниження експортних мит, так і без знижок за експортними митами - в рамках прямих комерційних переговорів між двома компаніями.

"Мова йде про комерційну знижку у формулі ціни", - сказав він.

У зв'язку з початком погашення боргу російський газовий монополіст відстрочив режим передоплати для української сторони на 9 червня.

Також Міллер повідомив, що дата наступної тристоронньої зустрічі щодо газу Росія-Україна-ЄС не визначена, вона може відбутися до 9 червня.

ОНОВЛЕННЯ. Водночас прес-служба українського "Нафтогазу" в ніч проти вівторка повідомила, що НАК і "Газпром" обговорюють певну пакетну угоду, яка повинна врегулювати всі аспекти спору навколо закупівель російського газу. Однак якщо найближчим часом сторони не домовляться з приводу основних параметрів цієї угоди, Україна зрештою подасть позов до суду.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що Україна вирішила все "безсуперечні" моменти з "Газпромом" на 786 млн дол, але готова подати позов до Стокгольмського арбітражу в понеділок 2 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram