ГоловнаЕкономікаФінанси

Радикал Банк виявився пов'язаний з Межигір'ям

Установа обслуговувала сумнівні фірми "Сім'ї"

Радикал Банк виявився пов'язаний з Межигір'ям
Фото: eizvestia.com

Радикал Банк виявився пов'язаний з оточенням колишнього президента Віктора Януковича.

Про це пише "Фінмайдан".

Заклад зареєстрували 2010 року, його створили на базі київської філії харківського Зембанку. Тоді найбільшим власником Радикал Банку був депутат Київської обласної ради Андрій Пасічник. Але 2012 року він вийшов зі складу акціонерів, а згодом був оголошений у розшук за підозрою у виведенні з кількох банків коштів на суму понад 500 млн грн. Замість нього до складу акціонерів Радикал Банку увійшли кілька людей, тісно пов'язаних з фірмою "Танталіт", власником резиденції "Межигір'я".

Один з них, Дмитро Сидляренко, якому належать 9,95% установи, виявився заступником директора з фінансових питань "Танталіту". Ще одним співвласником установи є Микола Горон, який раніше працював на дружину директора "Танталіту" Марину Литовченко і був одним із бенефіціарів компанії "КиївУніверсалСервіс", яка виконувала функції ЖЕКу в "Межигір'ї".

Оскільки жоден з акціонерів Радикал Банку не володіє 10% акцій, раніше інформація про власників залишалася фактично засекреченою.

Підтверджують участь Радикал Банку у схемах "Сім'ї" і документи, знайдені в Межигір'ї. Виявилося, що він обслуговував рахунки деяких сумнівних підрядників, із якими працювали фірми оточення Януковича.

Нагадаємо, в Межигір'ї також знайшли докази того, що Укрбізнесбанк був установою, що обслуговувала фірми "Сім'ї".

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram