ГоловнаЕкономікаБізнес

Складено список усіх підприємств Порошенка

Мільярдер пообіцяв продати свій бізнес після інавгурації

Складено список усіх підприємств Порошенка
Фото: EPA/UPG

Новообраний президент Петро Порошено, який пообіцяв продати весь свій бізнес після інавгурації (крім "5 каналу"), володіє кількома десятками компаній.

Повний список активів Порошенка склало видання "Інсайдер".

Найвідомішим бізнесом нового президента є кондитерська корпорація "Рошен". Материнська структура в ній - ТОВ "Центральноєвропейська кондитерська компанія". Порошенкові належать Вінницька, Київська, Кременчуцька, Маріупольська кондфабрики в Україні, Липецька в Росії, Клайпедська в Литві та фабрика Bonbonetti Choco в Угорщині.

Йому також належать (повністю або в партнерстві з іншими бізнесменами) Севастопольський морський завод, київський завод "Ленінська кузня", Пісківський завод скловиробів (Київська область), страхова компанія "Країна", Міжнародний інвестиційний банк, акумуляторний завод "Енергоавтоматика" в Дніпропетровську, телекомунікаційна фірма "Екран" (бренд Maximum TV).

Аграрний холдинг "Укрпромінвест-Агро" об'єднує компанії "Група Агропродінвест", "Зоря Поділля", "Агрофірма Дніпроагролан", "Мас-Агро", "Агрофірма Інванковці". Порошенко також виробляє крохмаль у Дніпропетровську на фірмах "Інтеркорн Корн Просесинг Індастрі" і "Дніпровський крохмале-патоковий комбінат" і продає його через ТОВ "Асоціація Крохмалопродукт".

Порошенкові належить спортклуб "5 елемент" у Києві.

Медіа-бізнес нового президента представлений "5 каналом", трускавецькою телекомпанією ТРТ, радіо "Ніко-ФМ", "Радіо 5 - Ретро ФМ", одеським "Радіо Next" і дрогобицьким "Твоїм радіо".

Окремо видання зазначає, що, незважаючи на всі запевнення про вихід з автомобільної компанії "Богдан Моторс", у Порошенка досі залишається частка в ній. Структура власності "Богдан Моторс" дуже заплутана, в ній більш ніж 10 фірм, які володіють один одним через третіх юросіб. Проте ланцюжок власників акцій і засновників виводить на два фонди.

Один з них - "Сова" - належить Олегові Свинарчуку, якого вважають власником "Богдана". Другий - це "Прайм Есетс Капітал", який належить Порошенкові і на який заведено всі його активи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram