ГоловнаЕкономікаДержава

Мін'юст не судитиметься з Росією за радянське майно

Україна сподівається домовитися з РФ шляхом дипломатичних переговорів

Мін'юст не судитиметься з Росією за радянське майно
Фото: www.dyvys.in

Міністр юстиції Павло Петренко виключив можливість подачі позову в міжнародний суд проти Росії з приводу компенсації за майно колишнього СРСР.

"Цей блок питань лежить у площині дипломатичних переговорів, тому що немає підписаного договору про розподіл майна СРСР з боку України та Росії. Тому судовий позов - це не механізм отримання цих коштів", - сказав він в інтерв'ю РБК-Україна.

"У переговорах має бути обговорено комплекс питань, зокрема, пов'язаних з Кримом, з дією диверсійних груп Росії на території східних областей України, з компенсацією збитків, пов'язаних з окупацією. І я не виключаю, що в рамках цього великого пакета питань можна ставити питання про "нульовий варіант", - додав міністр.

Нагадаємо, в березні Петренко заявляв, що Україна вимагатиме від РФ повернути внески Сбербанку СРСР на суму $130 млрд. Він також стверджував, що Україна збирається претендувати на нерухоме майно за кордоном, в якому розміщуються дипломатичні організації, на повітряні та морські судна, які були власністю СРСР, та інші об'єкти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram