ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна та СБ підписали угоди про виділення $1,5 млрд

Чимяо Фан сподівається на проведення реформ в Україні

 Україна та СБ підписали угоди про виділення $1,5 млрд
Фото: ppblog.ru

Україна та Світовий банк у понеділок в Києві підписали угоди про виконання трьох нових проектів на загальну суму $1,5 млрд.

Про це пише РБК-Україна.

Перша позика на $750 млн буде спрямована на політику розвитку та проведення необхідних реформ. Другий договір на $382 млн стосується програми підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання в 10 українських містах. Третя угода на $350 млн передбачає виділення грошей на розвиток міської інфраструктури водоканалам і компаніям утилізації сміття.

З боку Світового банку угоду підписав директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Чимяо Фан. Від України угоди підписали віце-прем'єр Володимир Гройсман, міністр економічного розвитку Павло Шеремета та міністр фінансів Олександр Шлапак.

Чимяо Фан після підписання угод заявив, що на цьому СБ зупинятися не збирається. "Ми дуже сподіваємося, що протягом наступних кількох місяців ми зможемо підписати ще кілька нових угод про надання кредитів Україні", - заявив він.

"Я був вражений тими зусиллями, які зробив сьогодні уряд для того, щоб упроваджувати реформи. Це непрості реформи, але необхідні для того, щоб Україна вийшла з кризи. У мене немає ілюзій, що ці реформи будуть введені так просто. Я сподіваюся, що завдяки нашій підтримці реформи будуть впроваджені", - додав він.

Нагадаємо, цей пакет з трьох проектів є частиною загального обсягу допомоги Україні, анонсованої групою Світового банку в березні цього року, і банк очікує, що ця допомога в розмірі до $3,5 млрд надійде в Україну до кінця 2014 року.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram