ГоловнаЕкономікаФінанси

Кабмін хоче перевести держкомпанії на обслуговування в Ощадбанк

Реалізовувати цей план почали ще в квітні з "Укрзалізниці"

Кабмін хоче перевести держкомпанії на обслуговування в Ощадбанк
Фото: Андрей Степаненко

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив своїм підлеглим проаналізувати, як обслуговують в банках державні компанії. Мета аналізу - перевести їх на обслуговування до державних банків, пише газета "Капітал" з посиланням на протокол засідання одного з урядових комітетів.

Конкретно мова йде про переведення держкомпаній на обслуговування в Ощадбанк, повідомило джерело в апараті Кабміну.

Реалізовувати цей план розпочали ще у квітні з "Укрзалізниці". Наприкінці квітня компанія перейшла на обслуговування в Ощадбанк, покинувши свого багаторічного партнера Експрес-банк.

Крім того, раніше перший заступник голови банку Євген Березовський говорив, що окрім УЗ до них мають намір перейти кілька оборонних підприємств, які обслуговуються в Ощадбанку Росії.

Бажання уряду перевести компанії на обслуговування в державні банки можна пояснити, каже член ради Національного банку Юрій Полунєєв. За словами експерта, держпідприємства, своєчасні банківські розрахунки яких несуть соціальну складову, не мають піддаватися ризикам, як, наприклад, у разі призупинення платежів у зв'язку з проблемами ліквідності. На відміну від багатьох комерційних банків, той же Ощадбанк завжди може розраховувати на підтримку уряду і НБУ.

Нагадаємо, Ощадбанк є другим за величиною українським банком, поступаючись лише Приватбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram