ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін затвердив порядок продажу майна корупціонерів

Утримання об'єктів на кшталт Межигір'я обходиться державі в мільйони гривень

Кабмін затвердив порядок продажу майна корупціонерів
Фото: lifedon.com.ua

Кабінет Міністрів на п'ятничному виїзному засіданні у Вінниці затвердив порядок продажу майна чиновників-корупціонерів. Про це повідомляє прес-служба в.о. президента.

Постанову під назвою "Порядок реалізації речових доказів у кримінальному провадженні, зберігання яких через громіздкість або з інших причин неможливе без зайвих труднощів" розробила міжвідомча група з питань антикорупційного законодавства разом із фахівцями МВС.

Документ повинен позбавити державу фінансових видатків на майно чиновників-корупціонерів, які переховуються від правосуддя. "Утримання таких об'єктів, як Межигір'я чи нафтопродукти в залізничних вагонах - це мільйони гривень. Усі ці витрати лягають на платників податків. У такому разі можливий розгляд питання про оцінку та реалізацію такого майна", - пояснила голова міжвідомчої групи Олена Тищенко.

Перед продажем майна його вартість буде оцінювати спеціальна комісія, що складається зі слідчих, представників Торгово-промислової палати, власника, а в разі необхідності - фахівців-експертів.

Якщо майно буде продано, а його потім визнають таким, яке не підлягає конфіскації, держава буде зобов'язана повернути власникові гроші, отримані від продажу.

Нагадаємо, 13 травня в.о. президента Олександр Турчинов своїм указом доручив уряду розробити механізм відчуження майна в посадових осіб, звинувачених у корупції, вирок яким іще не винесено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram