ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР прогнозує Україні два роки без економічного зростання

Російська агресія не дозволить ВВП зростати

ЄБРР прогнозує Україні два роки без економічного зростання
Фото: www.avto.ru

Європейський банк реконструкції та розвитку оприлюднив у середу дуже песимістичний прогноз для української економіки. Експерти банку очікують, що 2014 року ВВП України впаде на 7%, а 2015 року його зростання буде нульовим.

Для порівняння, у Міжнародному валютному фонді прогнозують

5% спадання української економіки цього року, а у Світовому банку - 3%.

"Економіка України, як очікується, зазнає серйозних, проте поступових змін зі значними короткостроковими втратами. Програма МВФ в Україні, а також допомога від інших міжнародних фінансових інститутів, як очікується, допоможуть знизити зовнішній і фіскальний дефіцити країни", - наголошено в повідомленні ЄБРР.

На думку банку, необхідні структурні реформи в країні здійснюватимуть згідно з графіком, а системної банківської кризи вдасться уникнути, хоча і зі значними витратами на рекапіталізацію українських банків.

Головним ризиком для української економіки ЄБРР називає російську агресію. У повідомленні наголошено, що українсько-російська криза серйозно впливає на господарку обох країн (Росії щонайменше світить стагнація) і здатна уповільнити і навіть зупинити відновлення економік у цілому регіоні.

ЄБРР зазначає, що за наявності високого рівня невизначеності та ризиків прогнози можуть переглянути в біг погіршення.

Нагадаємо, дані МВФ свідчать про те, що

економіка України досі перебуває на рівні 1993 року.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram