ГоловнаЕкономікаФінанси

Центробанк РФ заборонив працювати в Криму 6 українським банкам

Зобов'язання установ переходять Фонду захисту вкладників

Центробанк РФ заборонив працювати в Криму 6 українським банкам
Центробанк РФ
Фото: EPA/UPG

Центробанк Росії заборонив працювати у Криму та Севастополі 6 українським банкам: Терра Банку, Фінростбанк, банку "Фінанси та Кредит", банку "Фінансова ініціатива", Акцент-Банку та Авант-Банку. Про це повідомляється на сайті російського регулятора.

Таке рішення було прийнято "у зв'язку з невиконанням зобов'язань перед вкладниками". Єдиний вид операцій, який  дозволено цим установам тепер - передача активів та зобов'язань.

Фактично банки прирівняні до збанкрутілих, відповідальність за їх депозити перекладається на Фонд захисту вкладників Криму.

"Рішення про припинення діяльності підрозділів українських банків продиктовано виключно завданнями захисту інтересів вкладників та клієнтів, законні права яких порушені, зокрема внаслідок фактичної зупинки роботи підрозділів цих банків, а також відсутністю перспектив поновлення ними діяльності", - пояснює прес-служба ЦБ РФ.

Таким чином, кількість заборонених українських банків на території Криму зросла до десяти. Раніше Центробанк Росії ввів аналогічні санкції стосовно ПриватБанку, VAB Банку, банку "Київська Русь" та Імексбанку.

Нагадаємо, що українські банки не можуть працювати на території Криму за рішенням Нацбанку України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram