ГоловнаЕкономікаБізнес

Найбільший держтендер у квітні дістався Ощадбанку

Підприємство "Енергоринок" відкрило кредитні лінії на півмільярда гривень

Найбільший держтендер у квітні дістався Ощадбанку
Фото: Макс Левин

Ощадний банк у квітні посів перше місце за обсягом державних замовлень. Про це йдеться в рейтингу "тендерних чемпіонів", підготовленому сайтом "Інсайдер" на основі офіційних оголошень у "Віснику держзакупівель".

Банк заробить 204 млн грн за надання річного кредиту компанії "Енергоринок". Мова йде про дві кредитні лінії по 500 млн грн, які "Енергоринок" залучає під 20,4% річних.

Серед інших великих замовлень варто відзначити тендер на друк дипломів та атестатів випускникам навчальних закладів. На замовлення держпідприємства "Інфоресурс" цим займеться Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій, який належить чотирьом вченим, серед яких - ректор Київського політехнічного інституту Михайло Згуровський. Вартість контракту становить майже 134 млн грн.

"Шахтопрохідне управління № 10" виграло тендер на ремонт технологічного комплексу макіївської шахти ім. Бажанова вартістю 110,6 млн грн.

Знайшлося місце в списку найбільших тендерів квітня і для компанії "Укртатнафта", яка знаходиться під контролем дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського. За 99,9 млн грн вона поставить 7 тис. тонн палива для реактивних двигунів за замовленням Міністерства оборони.

Тендери на постачання палива для Міноборони були проведені ще в середині березня, однак акцептувати більшість пропозицій вже в квітні. Загальна сума закупівлі - 396,3 мільйона гривень, з яких 187,7 запрацює "Укртатнафта".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram