ГоловнаЕкономікаДержава

"Клуб заможних країн" передбачив прискорення світової економіки

Економічні проблеми розвинених держав зменшуються

"Клуб заможних країн" передбачив прискорення світової економіки
Фото: EPA/UPG

Організація економічного співробітництва та розвитку, неофіційно іменується "клубом заможних країн", прогнозує прискорення темпів зростання світової економіки. Згідно з оприлюдненими у вівторок матеріалами ОЕСР, зростання світового ВВП у 2014 році складе 3,4%, а у 2015-му - 3,9%.

На думку експертів ОЕСР, розвинені економіки набирають обертів, піднімаючи тим самим економічне зростання в усьому світі, в той час як інвестиції та торгівля знову починають зростати.

Серед країн, що входять в організацію, найбільше економічне зростання цього року очікується у Південній Кореї (4%). Водночас Греція, імовірно, буде і далі перебуває в рецесії, спад економіки в 2014 році прогнозується на рівні 0,3%. Прогноз для США становить 2,6% на 2014 рік і 3,5% на 2015-ий, для єврозони - 1,2% та 1,7% відповідно, для Японії - 1,2% на обидва роки.

Країни БРІІКС (Бразилія, Росія, Індія, Індонезія, Китай, ПАР) в середньому продемонструють зростання на 5,3% цього року і 5,7% наступного. При цьому основним локомотивом буде Китай з показником 7,5% на обидва роки, тоді як економіка в Росії буде збільшуватися дуже повільно, як для держави, що розвивається, - на 0,5% у 2013-му та 1,3% в 2014-му .

Організація економічного співробітництва та розвитку об'єднує більше 30 найбільш економічно розвинених країн світу. Серед учасників організації - більшість членів ЄС, США, Японія, Австралія, Південна Корея та деякі інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram