ГоловнаЕкономікаБізнес

Влада хоче підвищити плату за проїзд іноземних автобусів і вантажівок

Ремонт доріг в Україні оплатять зарубіжні перевізники

Влада хоче підвищити плату за проїзд іноземних автобусів і вантажівок
Фото: perevozim.ru

Мінінфраструктури пропонує вдвічі підвищити ставку єдиного збору за проїзд автомобільними дорогами іноземних автобусів і вантажівок. Якщо зараз ставка становить 2-78 євроцентів за кілометр проїзду, то Міністерство пропонує підвищити її до 4-156 євроцентів.

Як повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, залучені таким чином гроші підуть до спеціального фонду державного бюджету, а потім їх використовуватимуть як додаткове джерело фінансування для розвитку автомобільних доріг.

"На сьогодні коштів не вистачає навіть на першочергові роботи з поточного ремонту та експлуатаційного утримання. За останні 7 років фінансування склало близько 18-36% від необхідного: 2-4 млрд гривень за нормативних - 11 млрд гривень, через що обсяги руйнувань і деформацій на автошляхах загального користування зросли до 50% від загальної протяжності", - пояснюють свою пропозицію в Міністерстві.

Окрім того, Міністерство пропонує ввести ставки єдиного збору для зареєстрованих за межами України транспортних засобів масою до 3,5 тонни, залежно від періоду перебування в Україні. Так, за день перебування на території України Міністерство пропонує ввести ставку 2 євро, за тиждень - 7 євро, за місяць - 25 євро, за три місяці - 55 євро, за шість місяців - 120 євро, за рік - 200 євро.

Нагадаємо, начальник "Укравтодору" Олександр Малін заявив, що його у відомства немає грошей навіть на ямковий ремонт доріг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram