ГоловнаЕкономікаБізнес

США більше не вважають Україну головним піратом у світі

Американці сподіваються, що нова влада захищатиме інтелектуальну власність

 США більше не вважають Україну головним піратом у світі
Фото: mctb.ru

США виключили Україну зі списків основних порушників інтелектуальної власності

У новому щорічному "Спеціальному звіті 301", який готується торговим представництвом США (USTR), наголошується, що претензії до непрозорої системи збору авторських відрахувань в Україні, використання неліцензійного програмного забезпечення державними органами та загального поширення піратства в країні залишаються. Однак, враховуючи нинішню політичну ситуацію в Україні, покарання за це не буде.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс пояснив, що таке рішення стало своєрідним компромісом з боку США, а також бажанням підтвердити підтримку новому уряду України щодо вдосконалення захисту інтелектуальної власності в країні.

"30 квітня офіс торгового представника США опублікував "Спеціальний звіт 301" щодо стану захисту прав інтелектуальної власності у різних країнах світу, зокрема і в Україні. Офіс торгового представника США вирішив виключити Україну з доповіді, не привласнювати їй якого статусу і не вживати додаткових заходів", - цитують Перебийноса "Украинские новости".

До списку країн, які заслуговують особливої уваги через порушення авторських прав, USTR у 2013 році включило Алжир, Аргентину, Венесуелу, Індію, Індонезію, Китай, Пакистан, Росію, Таїланд та Чилі - ті ж країни, що і минулого року.

У списку спостереження знаходяться майже три десятки держав, серед яких, наприклад, Білорусь, Бразилія, Болгарія, Канада, Фінляндія, Греція, Румунія, Туреччина.

Нагадаємо, у 2013 році USTR присвоїла Україні унікальний статус "пріоритетної іноземної країни" серед держав, в яких порушуються права на інтелектуальну власність американських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram