ГоловнаЕкономікаДержава

Росія, ЄС і Україна не змогли домовитися щодо газу

Сторони проведуть ще два раунди перемовин

Росія, ЄС і Україна не змогли домовитися щодо газу
Фото: liberation.fr

Делегації Росії, України і Єврокомісії на тристоронній зустрічі в Варшаві в п'ятницю не змогли домовитися щодо важливих питань.

Про це заявив журналістам за підсумками консультацій єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер, інформує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, сторони проведуть ще два раунди переговорів.

Єврокомісар висловив упевненість, що постачання російського газу в Україну гарантовано триватиме до кінця травня.

При цьому Еттінгер визнав, що "Нафтогаз України" не виконує своїх зобов'язань за договором про постачання російського газу.

Нагадаємо, Україна заборгувала Росії за газ понад $2,2 млрд. Якщо зірвуть платіж за квітневі постачання, Росія переведе Україну на передоплату, що призведе до затримок із транзитом газу в ЄС.

Раніше 30 квітня офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов повідомив, що газовий монополіст вважає, що за підсумками квітня борг України за поставлений газ становить $3,492 млрд.

Проте варто зазначити, що Україна і Росія по-різному оцінюють вартість газу в квітні. "Газпром" вважає, що продає його по $485 за тисячу кубометрів, тоді як в Україні не збираються платити більше ніж $385. Різниця - це знижка, надана Росією в рамках денонсованих в односторонньому порядку "харківських угод".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram