ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ цього року планує заощадити 700 млн грн

Кубів переглянув витрати банківського регулятора

НБУ цього року планує заощадити 700 млн грн
Фото: Макс Левин

Національний банк заявляє, що жорстке заощадження коштів 2014 року дозволить скоротити його витрати приблизно на 700 млн грн. Про це повідомляється на сайті регулятора з посиланням на главу НБУ Степана Кубіва.

Найбільше заощадять на адміністративних і господарських витратах - 325 млн грн, або 15% від суми, яку планували витратити. За рахунок перегляду інвестиційних програм НБУ за всіми напрямками діяльності, у тому числі з розвитку платіжної та інформаційної систем і створення матеріальної бази для виготовлення грошей, планують заощадити ще 225 млн грн.

Близько 90 млн грн збережуть за рахунок припинення проектних і будівельних робіт щодо дев'яти об'єктів соціальної інфраструктури. В результаті поетапного скорочення чисельності працівників заощадять ще понад 60 млн грн витрат на утримання персоналу.

Нагадаємо, наприкінці березня Верховна Рада ухвалила закон про секвестр держбюджету, який передбачає скорочення дохідної частини бюджету на 2014 рік на 24,7 млрд грн і скорочення витрат на 23,8 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram