ГоловнаЕкономікаБізнес

У Донецькій області компанія відмила на онлайн-іграх 24 млн грн

Гравці в World of Tanks та Dota витратили 122 млн грн за два роки

У Донецькій області компанія відмила на онлайн-іграх 24 млн грн
Фото: worldoftanks.ru

Співробітники донецької податкової викрили схему ухилення від сплати податків компанією, яка є посередником з оплати популярних онлайн-ігор, таких як World of Tanks, Dota, "Вікінги".

За останні два роки компанія отримала від українських гравців 122 млн грн в якості оплати ігрових сервісів, повідомляє AIN.ua з посиланням на ГУ Міндоходов в Донецькій області.

Податки з цих грошей компанія не платила, використовуючи нехитру схему. Після зарахування від гравців, гроші переводилися компаніям з Росії та іншим нерезидентам, як винагорода за використання комп'ютерних програм. Гроші відображалися у податковій звітності підприємства не як дохід, а як роялті, виплачені у грошовій формі. Таким чином, компанія мала підстави не нараховувати та не сплачувати до бюджету податок на додану вартість.

У результаті роботи компанії бюджет недоотримав понад 24 млн грн.

Стосовно посадових осіб компанії, назву якої у відомстві повідомити відмовилися, розпочато кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Зазначимо, що в онлайн-іграх крутяться величезні гроші. Наприклад, в World of Tanks жителі України витрачають на віртуальні танки до $ 24 млн на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram