ГоловнаЕкономікаДержава

Світовий банк закликав Україну реформувати аграрний сектор

Економіка України може рости на 12,5% на рік

Світовий банк закликав Україну реформувати аграрний сектор
Фото: www.scm.com.ua

Якісна реформа аграрного сектору в Україні дозволить істотно збільшити ВВП. Про це сказала представник Світового банку, керівник сектору сталого розвитку в Україні, Білорусі та Молдові Тамара Сулухія, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

"Україна повинна провести реформи в сільськогосподарському секторі, збільшивши продуктивність на 30%, а потенціал для цього в Україні є, і український ВВП може зрости на 4,4% в середній перспективі і на 12,5% в довгостроковій перспективі. Тому важливість сектору сільського господарства для української економіки величезна", - заявила вона.

На її думку, передусім Україна повинна гарантувати безпеку для інвесторів. Окрім того, Світовий банк радить скоротити держрегулювання цін, створити прозорий ринок землі, відкоригувати податкове законодавство і гармонізувати свої закони у сфері сільського господарства та харчової промисловості з європейськими.

"Якщо говорити про потенціал сільськогосподарського сектору, то скажу, як ми це бачимо зі Світового банку... Україна - головний експортер олії. Світове населення, як очікується, до 2050 року збільшиться на 2-3 мільярди, на 60% збільшиться попит на продукти харчування. Україна може забезпечити собі велику ринкову частку", - наголосила Сулухія.

Нагадаємо, сільське господарство було лідером економічної активності у 2013 році. Якщо такі галузі, як промисловість і транспорт торік скоротилися, а внутрішня торгівля зросла на 9,5%, то в сільському господарстві було зростання на 13,7%.

За рахунок цього Україні наприкінці минулого року вдалося на квартал вибратися з рецесії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram