ГоловнаЕкономікаФінанси

З Криму йдуть усі українські банки, - Теміргалієв

На півострові швидкими темпами зростає мережа російських фінансових установ

З Криму йдуть усі українські банки, - Теміргалієв
Фото: cci.crimea.ua

Через два тижні в Криму не залишиться жодного робочого українського банку, окрім Чорноморського банку реконструкції та розвитку і "Морського", які зареєстровані на півострові.

"Українські банки зараз рятуються втечею. З величезної мережі українських банків абияк зараз працюють чотири банки, і то, за нашою інформацією, ці банки можуть припинити роботу протягом двох тижнів", - заявив сьогодні перший віце-прем'єр самопроголошеної Республіки Крим Рустам Теміргалієв, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"У цьому зв'язку ми активно розвиваємо мережу російських банків, які працюють за російськими правилами. Нині цих відділень відкрито 88, наступного тижня їх вже буде 134. До кінця квітня загальна кількість банківських установ перевищить 250", - додав він.

Для порівняння: у одного лише Приватбанку в Криму понад 300 офісів.

Нагадаємо, до 1 січня 2015 року банки в Криму можуть працювати за українськими правилами, але для цього їм треба вже до 17 квітня повідомити про бажання продовжувати роботу російський ЦБ і надати йому дані про своїх вкладників та кредиторів. Ці вимоги йдуть врозріз з діючими правилами Нацбанку України, і їх виконання загрожує санкціями.

Про закриття свого бізнесу в Криму вже заявили "Фінанси та Кредит", ПУМБ, Укрексімбанк, Райффайзен банк Аваль, Приватбанк, Укрсіббанк, а також низка дрібніших. Серед них - "Хрещатик", Імексбанк, "Південний", "Київська Русь", "Платинум", Терра-банк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram