ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна завершила випробування Ан-70

"Антонову" дали добро на серійне виробництво нового літака

Україна завершила випробування Ан-70
Фото: mobus.com

В Україні завершилися випробування військово-транспортного літака Ан-70, які проводилися Державним науково-випробувальним центром Збройних сил спільно з "Антоновим".

Як повідомляє підприємство, програма випробувань, яка почалася ще наприкінці 2012 року, підтвердила, що літак може виконувати короткі зліт і посадку, а також перевозити всю задану номенклатуру вантажів.

За підсумками випробувань літак рекомендується для прийняття на озброєння і для запуску в серійне виробництво, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Нагадаємо, створення Ан-70 ведеться в Україні з першої половини 1990-х років. Проте відтоді випустили всього один зразок Ан-70 для Збройних сил РФ. Через зрив термінів розробки Міністерства оборони України й Росії вимагають у "Антонова" 160 млн грн і 100 млн рублів відповідно.

Ан-70 здатний розвивати швидкість до 780 км/год, здійснювати польоти на відстань до 7,8 тис. км і сідати на ґрунтові злітно-посадкові смуги завдовжки 600-800 м. Літак укороченого зльоту і посадки здатний перевозити до 300 десантників або 47 тонн вантажів. Вартість Ан-70 - $67 млн.

Зараз "Антонов" займається випуском пасажирських лайнерів Ан-148 і Ан-158, які коштують по $25-30 млн. Окрім того, підприємство модернізує літаки Ан-32 для Індії, вартість контракту становить близько $400 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram