ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укроборонпром" запропонував три проекти модернізації танків Т-64

На озброєнні української армії залишається понад 1600 застарілих танків

"Укроборонпром" запропонував три проекти модернізації танків Т-64
Т-64БМ "Булат"
Фото: mil.gov.ua

Концерн "Укроборонпром" розробив три проекти модернізації танків Т-64: подорожче, не дуже дорогий і бюджетний.

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому" з посиланням на в.о. гендиректора концерну Юрія Терещенка.

Перший варіант - модернізація Т-64 до версії "Булат". Бойова машина "Булат" не така хороша, як "Оплот" (серія танків Т-84), але натомість вчетверо дешевша. При цьому "Булат" може зрівнятися з російським танком Т-90 і має перспективи подальшої модернізації за рахунок встановлення більш потужної силової установки з двигуном 6ТД-1 або 6ТД-2, удосконалених систем управління зброєю, активного захисту, зв'язку та навігації.

Другий варіант - модернізація Т-64 до версії Т-64Е. Вартість такої машини значно менша за БМ "Булат". Т-64Е має нову систему управління вогнем і комплекс керованого озброєння. Прикметна особливість Т-64Е - можливість встановлення на башту двох бойових модулів, включаючи зенітну гармату. Танк має посилений бронезахист, систему динамічного захисту "Дуплет" або комплекс активного захисту "Заслін". Т-64Е оснащений модернізованим двигуном потужністю 850 к.с.

За співвідношенням ціни та ефективності Т-64Е - один із кращих зразків сучасного танка, стверджують в "Укроборонпромі".

Третій варіант - це танки Т-64БВ-1,  які пройшли капітальний ремонт. Це бюджетний варіант, який є оптимальним в умовах недостатнього фінансування. За критерієм "ціна-якість" цей танк перевершує танк Т-72 після капремонту.

Нагадаємо, Т-64 - основний бойовий танк, створений на початку 60-х років КБ Харківського заводу транспортного машинобудування (зараз - Харківське конструкторське бюро з машинобудування). Серійно вироблявся на Харківському заводі транспортного машинобудування (зараз - Завод імені Малишева) до кінця 80-х років.

Україна є головним користувачем цих танків. За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, станом на 2012 рік на озброєнні української армії перебувало 1667 одиниць Т-64. Окрім них, на озброєнні України знаходяться також танки Т-72 і Т-84 "Оплот".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram