ГоловнаЕкономікаБізнес

Призначено наступницю Онищенка в Росспоживнагляді

Санітарну службу Росії очолила Анна Попова

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв призначив главою Росспоживнагляду Анну Попову, яка виконувала обов'язки керівника служби, відтоді як відправили у відставку Геннадія Онищенка.

Про це повідомляє "Прайм".

Онищенка звільнили в жовтні минулого року у зв'язку із закінченням строкового річного договору, укладеного з ним, коли йому виповнилося 60 років. Попова була його заступницею.

"Я підписав розпорядження про призначення вас керівником Росспоживнагляду. Ви і так працювали над цими питаннями, але досі це було виконання обов'язків. Для того, щоб увійти в курс справи і, як кажуть, узяти на себе все адміністративне навантаження - його чимало у вашому відомстві - це все-таки потужна контрольна структура, яка стоїть на захисті інтересів наших людей і російської економіки", - заявив Медведєв Поповій з нагоди призначення.

Нагадаємо, Онищенко керував Росспоживнаглядом із березня 2004 року. За роки своєї роботи він прославився цілою низкою гучних заборон на ввезення в РФ і продаж різноманітних продуктів, найвідоміші з яких - український шоколад, молдовське вино та литовські молочні продукти у 2013 році, український сир у 2012 році, грузинська мінеральна вода, українське сало і знову-таки молдовське вино у 2006 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram