ГоловнаЕкономікаДержава

ПР націлилася ввести Україну в Топ-20 рейтингу Doing Business

Вілкул пообіцяв залучати інвестиції в регіони

ПР націлилася ввести Україну в Топ-20 рейтингу Doing Business

Партія регіонів, якщо Михайло Добкін переможе на президентських виборах, обіцяє залучити інвестиції в регіони і відродити промисловість.

Про це заявив один з керівників Партії регіонів, екс-віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, представляючи економічний блок програми Добкіна, повідомляє власний кореспондент LB.ua.

"Ми реалісти і розуміємо, що передусім потрібно повернути стабільність. Ми забезпечимо політику відкритих дверей", - зазначив "регіонал".

Вілкул заявив, що ПР має намір забезпечити мінімальні податки і мита, захистити інвесторів, мінімізувати кількість ліцензованих видів діяльності.

"Обов'язок держави - підготовка майданчиків, виділення землі, а інвестор вкладає гроші і прозоро платить податки", - зазначив він.

Також регіонали обіцяють зберегти робочі місця, підтримувати базові галузі промисловості, зберегти ринки збуту української продукції, будувати нові дороги і розвивати транспортні коридори.

"Упровадження енергоощадних технологій, підтримка державно-приватного партнерства в інфраструктурних, спортивних і соціальних проектах. В авіаційній галузі - це політика відкритого неба", - продовжив перелік обіцянок Вілкул.

Окрім того, "регіонали" націлилися вивести Україну в Топ-20 рейтингу Doing Business.

"Ми можемо і знаємо, як ввести Україну до двадцятки країн за легкістю ведення бізнесу. Збереження пільгової податкової системи в сільському господарстві,... стабільне функціонування банківської системи, споживче кредитування і кредитування бізнесу за ставкою щонайбільше 4-7% на рік, банківські депозити не обкладатимуть податками. Ми введемо кредити на житло під 3% річних і на термін не менш ніж 20 років. Ми відпрацювали і готові будувати не менше 50 тис. нових квартир на рік для цих цілей", - зазначив екс-віце-прем'єр.

"Заплановано зменшення податку на прибуток до 12-15% і зниження ставки прибуткового податку до 14%. Бюджетна політика - це стимулювання регіонів на залучення інвестицій, створення нових робочих місць і підтримка бізнесу. Гроші, зароблені в регіонах, повинні залишатися на місцях", - наголосив Вілкул.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram