ГоловнаЕкономікаФінанси

У Криму запрацював перший російський банк

Великі банки не ризикують відкривати відділення на спірній території

У Криму запрацював перший російський банк
Фото: rncb.ru

У Криму почав працювати перший російський банк. Ним став Російський національний комерційний банк (РНКБ), який донедавна належав Банку Москвы.

Про це пише "Коммерсантъ".

У банку вже діє 21 відділення в Криму і Севастополі, всі вони відкриті на місці колишніх відділень українських "дочок" російських держбанків, як от:  Сбербанк, ВТБ і Банк Москвы. Найбільше відділень РНКБ отримав від українського Сбербанка России - 10 (з 22), 9 (із 13) - від ВТБ і 2 (з 3) - від БМБ, дочірньої структури Банка Москвы в Україні.

Зараз РНКБ домовляється з банками, від яких він отримав відділення, про переведення вкладів за згодою клієнтів. Наразі РНКБ працює з юрособами і здійснює операції обміну валюти.

Донедавна сам РНКБ на 100% належав Банку Москвы (входить до групи ВТБ ), який 26 березня повністю вийшов із капіталу РНКБ. Зміну акціонерів джерела видання пояснюють небажанням ВТБ йти у Крим. За неофіційними даними, акції РНКБ придбали дві юрособи, що входять в уряд Криму: Виробниче підприємство водопровідно-каналізаційного господарства Сімферополя і міжнародний аеропорт "Сімферополь".

Основними конкурентами РНКБ у Криму, швидше за все, стануть місцеві банк "Морський" (головний офіс у Севастополі) і Чорноморський банк реконструкції та розвитку (Сімферополь).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram