ГоловнаЕкономікаБізнес

"Газпром" побудує газопровід у Крим

Новий газовий проект Росії оцінюють в $1 млрд

"Газпром" побудує газопровід у Крим
Фото: EPA/UPG

"Газпром" має намір побудувати газопровід у Крим. Зараз розглядають два варіанти: 400-кілометрова труба від Краснодара до Севастополя або 100-кілометрова від Анапи, де починається морська ділянка газопроводу "Південний потік", до півострова.

Про це повідомив "Ведомостям" представник міненерго Росії.

У першому випадку газопровід обійдеться приблизно в $1 млрд, у другому - у $200-300 млн.

"Без газу в Криму неможлива нова генерація, тому ймовірність будівництва - більш ніж 90%. Політичну підтримку проект матиме, тож проблем не виникне", - розповів чиновник.

За оцінкою директора East European Gas Analysis Михайла Корчемкіна, такий проект можна реалізувати щонайшвидше через два роки, оскільки потрібно ще розробити проект, намітити трасу, отримати екологічну експертизу і зробити ще багато всього. "Цей термін однаково вимагатиме працювати поспіхом, якщо подивитися на попередній досвід "Газпрому", зокрема на сочинський газопровід", - сказав він.

Нагадаємо, самопроголошена кримська влада привласнила газовидобувну компанію "Чорноморнафтогаз", яка видобуває понад 1,5 млрд кубометрів газу на рік. Кримські керівники заявляли, що компанія повністю покриває споживання газу на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram