ГоловнаЕкономікаБізнес

МВС пропонує пустити нафтопродукти Курченка на посівну

Вилучено 100 тис. тонн нафтопродуктів

МВС пропонує пустити нафтопродукти Курченка на посівну
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував урядові скерувати на посівну нафтопродукти, вилучені в компаній бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

Про це він написав у "Фейсбуці".

"Процес слідства і виявлення активів - бензин, солярка, мазут, нафту - йде вглиб. У рамках справи нафтопродуктів по всій країні вилучено під 100 тис. тонн. І судячи з усього, ще далеко не фініш. Справу і розслідування аж ніяк не завершено, та чи варто цьому добру (судячи з усього - народному) очікувати? Тоді як на посівну в країні не вистачає коштів?!" - обурився Аваков.

"Вийшли з ініціативою - негайно продати все вилучене - пустити бензин в роботу, а арешт уже накласти на виручені гроші, розміщені в Нацбанку. Проговорив із прем'єром, міністром юстиції - готуємо проект постанови Кабінету Міністрів на наступну середу. Потім на підставі цього звернемося до суду - і зможемо віддати бензин у "народне господарство", - написав міністр.

Нагадаємо, МВС підозрює компанії Курченка в розкраданні 33 тис. тонн бензину компанії "Нафтогаз України", який їм передали на зберігання. Компанії Курченка також підозрюють у розкраданні майна державного підприємства "Укргазвидобування" на мільярд гривень.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram