ГоловнаЕкономікаБізнес

У Львові проїзд у маршрутках подорожчає в півтора разу

Мерія не переглядала тарифів понад три роки

У Львові проїзд у маршрутках подорожчає в півтора разу

Мерія Львова має намір підвищити вартість проїзду в маршрутках із 2 грн до 3 грн. Про це йдеться в проекті рішення, який учора обговорювали на громадських слуханнях, повідомляє сайт міськвиконкому.

У проекті рішення пояснено, що востаннє тариф на проїзд переглядали ще в лютому 2011 року. Вартість пального, закладена в ньому, становила 6,95-7,35 грн/літр, тоді як зараз ціни на заправках становлять близько 11,70 грн/літр. Крім того, за останні три роки подорожчали запчастини, а мінімальна зарплата зросла на 82% - з 669 до 1218 грн, що теж не враховують нинішні тарифи.

Зазначають також, що середня собівартість перевезення пасажирів у Львові становить від 2,85 грн до 4,80 грн.

"Час ухвалення рішення про підвищення тарифів вже настав, ми не маємо іншого виходу, ми повинні зробити вибір - або транспорт є, або його немає. Ми даємо гарантію, що перевізники будуть працювати, допоки вистачатиме ресурсів, але із тарифом 2 гривні це триватиме недовго. У проекті рішення передбачено тариф 3 гривні. Цей тариф дозволить перевізникам окупити витрати, яких вони зазнали, і поліпшити той транспорт, який є. Він не дозволить закупити нові транспортні засоби, але дозволить поліпшити якість надання послуг перевезення", - заявив на громадських слуханнях голова львівського осередку Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Іван Велійка.

Рішення виконкому про підвищення тарифів можуть ухвалити щонайшвидше 27 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram