ГоловнаЕкономікаБізнес

СОТ створила панель арбітрів з українських автомит

Японія, ЄС і Росія виступили проти загороджувальних заходів України

СОТ створила панель арбітрів з українських автомит
Фото: podrobnosti.ua

Суперечку між Україною і Японією, ЄС і Росією з приводу автомит на імпорт автомобілів, які були введені Києвом у квітні 2013 року, вирішить Світова організація торгівлі.

Як повідомляє "Капитал", 26 березня в СОТ ухвалили рішення про створення спеціальної арбітражної панелі, яка розслідуватиме обґрунтованість японських претензій.

Створення панелі потребує 45 днів, після чого дев'ять місяців відводиться на вивчення ситуації, підготовку, надання всім сторонам фінального звіту та його затвердження. Таким чином, вердикт буде винесено приблизно в лютому 2015 року. Потім, якщо послідує апеляція, виконання вердикту буде відкладено ще на три місяці.

Нагадаємо, спецмита на імпорт в Україну нових легкових автомобілів введені в середині квітня. Для автомобілів з об'ємом бензинового двигуна 1000-1500 куб. см вони встановлені на рівні 6,46%, з обсягом 1500-2200 куб. см - 12,95%.

Після них Україна також ввела утилізаційний збір, який ще більше посилює податкове навантаження на імпортні автомобілі. Проти введеного в Росії аналогічного збору зараз проводиться розслідування в рамках СОТ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram