ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ назвав реформи ключовою умовою для нового кредиту Україні

Влада запевнила Лагард у бажанні змінювати країну

МВФ назвав реформи ключовою умовою для нового кредиту Україні

Міжнародний валютний фонд вважає готовність влади України проводити реформи ключовим фактором, від якого залежить виділення нової кредитної лінії.

Про це у Вашингтоні заявив директор департаменту зовнішніх зв'язків фонду Джеррі Райс, пише УНІАН.

"Що важливо МВФ? Вклад уряду і здатність уряду проводити політику реформ, контролювати і впроваджувати реформи. Це справедливо для всіх країн і для України в тому числі. Важливий підхід до реформ і здатність їх впроваджувати", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що київська влада заявила і директору МВФ Крістін Лагард, і директору Європейського департаменту МВФ Резе Могадаму, що хоче проводити реформи і робити це прозоро.

"Наразі у нас немає чіткого тимчасового орієнтира, коли може бути підписана нова програма співпраці з Україною. Зараз у Києві працює оціночна місія, яка за підсумками своєї роботи представить оцінку економічної ситуації в країні та рекомендації того, що можна зробити. На основі цієї оцінки керівництво фонду прийме остаточне рішення. Відповідь може бути дуже швидкою, хоча багато чого залежить від представлених оцінок", - додав Райс.

Нагадаємо, робота місії МВФ у Києві продовжена до 21 березня, при цьому вона з оціночної стала переговорною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram