ГоловнаЕкономікаФінанси

Правекс-банк може не дістатися Фірташу

Конкуренти олігарха готові скористатися його проблемами

Правекс-банк може не дістатися Фірташу
Фото: Макс Левин

Банк "Національний кредит" заявив про готовність відновити переговори з італійською групою Intesa Sanpaolo про купівлю Правекс-банку. У січні 2014 року повідомляли про те, що Правекс продадуть Дмитру Фірташу, але у світлі останніх подій угода може не відбутися, повідомляє прес-служба "Національного кредиту".

"Ми вже готуємо оновлену пропозицію для Intesa Sanpaolo. Не секрет, що спершу ми вели переговори з італійською групою і проявляли зацікавленість у Правекс-банку. Однак у фінальній частині переговорів пропозиція GroupDF виявилася більш вигідною для італійських акціонерів. Вважаю, у світлі останніх подій, а також враховуючи, що операція між Intesa Sanpaolo і GroupDF була закрита, наша пропозиція буде актуальною", - цитує главу наглядової ради банку "Національний кредит" Андрія Оністрата РБК-Україна.

Він припустив, що з огляду на нинішню кон'юнктуру ринку, нова пропозиція може бути на 20-30% меншою від попередньої.

Intesa Sanpaolo придбала Правекс за €504 млн, а домовилася з Фірташем про продаж всього за €74 млн. Таким чином, "Національний кредит" може дати за Правекс не більше за €50-60 млн.

Нагадаємо, Фірташа затримали у Відні за запитом ФБР за підозрою в причетності до створення організованої злочинної групи і шахрайстві. Зараз бізнесмен перебуває під вартою в Австрії й очікує екстрадиції в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram