ГоловнаЕкономікаБізнес

У Запорожжі зупинився завод Клюєва

Підприємство Activ Solar постраждало через погану економіку

У Запорожжі зупинився завод Клюєва
Фото: www.golosua.com

У Запоріжжі припинив роботу Завод напівпровідників, який належить австрійській компанії Activ Solar. Про це повідомила прес-служба місцевої обладміністрації.

Офіційна причина зупинки - несприятлива економічна ситуація.

Також через відсутність замовлень на режим неповного робочого дня перейшли запорізькі підприємства "Укрграфіт" і "Запоріжвогнетрив", а також гірничодобувна компанія "Мінерал", розташована в місті Пологи.

Activ Solar - група компаній зі штаб-квартирою у Відні, спеціалізується на розробці і виробництві сонячних технологій. Основними напрямками діяльності компанії є виробництво кремнієвих продуктів і розвиток великомасштабних фотоелектричних сонячних парків. Запорізький завод напівпровідників є дочірнім підприємством компанії. Крім того, Activ Solar побудувала 11 сонячних електростанцій в Україні.

Activ Solar пов'язують з колишнім секретарем Ради національної безпеки і оборони Андрієм Клюєвим, який нині перебуває в розшуку. Він входить до числа соратників Віктора Януковича, проти яких в Європі застосовані санкції. Зокрема, Австрія, де базуєтся Activ Solar, заморозила рахунки Клюєва. Водночас його брата Сергія Клюєва в цьому списку немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram