ГоловнаЕкономікаБізнес

Події в Україні спровокували зростання світових цін на продукти

Продовольство почало дорожчати після тривалого періоду зниження цін

Події в Україні спровокували зростання світових цін на продукти
Фото: Макс Левин

Останні події в Україні спровокували зростання світових цін на продукти харчування. За інформацією ФАО (продовольча організація ООН), індекс продовольчих цін в лютому продемонстрував найрізкіший стрибок із середини 2012 року.

Ціни пішли вгору на тлі повідомлень про зростання цін на пшеницю і кукурудзу, великим постачальником яких є Україна. Втім, лютневе зростання пов'язане не тільки з Україною, а й із несприятливою погодою, йдеться у повідомленні ФАО.

Індекс цін ФАО показує, як протягом місяця змінилися міжнародні ціни на низку продовольчих сировинних товарів. У лютому зростання зафіксували у всіх товарних групах, які входять до цього індексу, окрім м'яса, яке незначно подешевшало. Найбільш помітно із січня зросли ціни на цукор (6,2%). Олія подорожчала на 4,9%, зернові - на 3,6%, молочні продукти - 2,9%.

"Зростання цього місяця спостерігали після тривалого періоду зниження цін на продукти харчування в цілому. Але ще дуже рано говорити, чи це дійсно сумна тенденція. Погодні умови, ймовірно, є основною причиною зростання цін на деякі товари, наприклад на цукор або пшеницю, але жвавий попит також є важливим чинником, на якому ґрунтується зростання цін на кукурудзу, молочні продукти й олії", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні споживчі ціни в лютому зросли на 0,6%, що стало найвищим зростанням від середини 2011 року.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram