ГоловнаЕкономікаБізнес

Генпрокуратуру попросили розібратися з "Чорноморнафтогазом"

Аксьонов призначив свого керівника в державну компанію

Генпрокуратуру попросили розібратися з "Чорноморнафтогазом"

"Нафтогаз України" попросив Генпрокуратуру оцінити дії невизнаного кримського прем'єра Сергія Аксьонова, який призначив в.о. керівника "Чорноморнафтогазу", незважаючи на те, що компанія є 100% власністю НАК.

Про це пише "Коммерсантъ-Украина" з посиланням на джерело в "Нафтогазі".

Згідно зі статутом "Чорноморнафтогазу", його правління можна призначати і звільняти або зборами акціонерів НАК, або рішенням наглядової ради. Тому легітимним головою правління "Чорноморнафтогазу" є Сергій Головін, вважають у компанії.

"Аксьонов просто захоплює державну власність, оскільки "Нафтогазом" на 100% володіє держава Україна. Це можна кваліфікувати як самоправство і незаконне заволодіння державною власністю", - погоджується партнер адвокатського бюро "Єгоров, Пугинський, Афанасьєв і партнери" Олексій Рєзніков.

Колишній голова "Чорноморнафтогазу", депутат кримського парламенту Ігор Франчук також вважає дії Аксьонова захопленням держкомпанії. "Основне завдання, яке переслідує пан Аксьонов, - це контроль фінансових потоків, оскільки все видобуте "Чорноморнафтогазом" паливо реалізують на території Криму", - зазначив він.

ДАТ "Чорноморнафтогаз" розвідує і видобуває вуглеводні в Азово-Чорноморському регіоні, а також експлуатує розташовані в Криму магістральні газопроводи та підземні сховища газу. 2013 року видобуток газу компанією становив 1,65 млрд кубометрів. 100% її акцій володіє НАК "Нафтогаз України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram