ГоловнаЕкономікаДержава

У Росії пригрозили США відмовою повертати борги

Москва має намір обвалити американську фінансову систему

У Росії пригрозили США відмовою повертати борги
Сергей Глазьев
Фото: kgz.rs.gov.ru

Через санкції з боку США Росія може припинити виплачувати борги американським структурам.

Про це заявив радник президента Росії Сергій Глазьєв, повідомляє "РИА Новости".

"Якщо санкції застосують проти державних структур, то ми будемо змушені фактично визнати неможливість повернути ті кредити, які були дані російським структурам з боку банків США. Адже санкції - двосічна зброя, і якщо США заморожують наші активи, то, відповідно, пасиви наших організацій у доларах теж будуть заморожені. Це означає, що наші банки і підприємства не повертатимуть американським партнерам позик", - сказав він.

За словами Глазьєва, санкції проти Росії обернуться для США крахом фінансової системи і втратою домінування у світі.

"Ми тримаємо казначейські зобов'язання на пристойну суму - більш ніж $200 млрд, і якщо США посміють застосувати санкції проти нас щодо заморожування рахунків російських підприємств і громадян, то ми не зможемо більше розглядати Америку як надійного партнера і будемо рекомендувати всім скидати американські казначейські зобов'язання, скидати долари", - заявив радник Путіна.

Нагадаємо, раніше американське управління торгового представника повідомило, що США заморозили будь-які переговори з Росією з питань торгівлі й інвестицій до вирішення конфлікту навколо України. Також припинено військові контакти з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram