ГоловнаЕкономікаФінанси

Найбільший власник облігацій України не вірить у її дефолт

Відомий інвестор Марк Мобіус радить працювати і з Росією, і з Заходом

Найбільший власник облігацій України не вірить у її дефолт
Офисное здание Franklin Templeton
Фото: www.glassdoor.com

Інвестиційна група Franklin Templeton Investments, яка є найбільшим власником українських боргових паперів, вважає низьким ризик того, що Україна перестане їх обслуговувати.

Про це в коментарі ІТАР-ТАРС заявив виконавчий директор інвестфонду Templeton Emerging Markets Group (входить до групи Templeton) Марк Мобіус. На його думку, Україна може отримати грошову допомогу як від Росії, так і від Євросоюзу.

"Україна має підтримувати добрі відносини з Росією, водночас налагоджуючи торговельні відносини з ЄС і США. Розумні політики в Україні усвідомлюють, що їм доведеться задовольнити обидві сторони", - вважає Мобіус.

Станом на кінець минулого року Franklin Templeton, відомий своїм ризиковим підходом до інвестування, скупив боргові папери України на $6,4 млрд при загальному обороті в $17,4 млрд.

Нагадаємо, представники колишньої опозиції, які зараз прийшли до влади, заявляють

, що державна скарбниця дісталася їм абсолютно пустою, і грошей на виплати за зобов'язаннями в України немає. Наразі готуються переговори з Міжнародним валютним фондом та іншими кредиторами про надання фінансової допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram