ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укргазвидобування" заявила про мільярдні збитки через Курченка

Держкомпанія озвучила одну зі схем заробітку голови ВЕТЕК

"Укргазвидобування" заявила про мільярдні збитки через Курченка
Фото: obozrevatel.ua

"Укргазвидобування" недоотримала у 2013 році близько мільярда гривень через продаж зрідженого газу власного виробництва за заниженими цінами структурам, які пов'язують із Сергієм Курченком.

Про це йдеться у відкритому листі "Укргазвидобування" до в.о. президента Олександра Турчинова, повідомляють "Українські новини".

Щорічно компанія виробляє близько 200 тис. тонн зрідженого газу, який, за законом, вона повинна продавати для потреб населення. Однак реальна потреба громадян у зрідженому газі становить близько 35 тис. тонн. Решту реалізують переможці акціонів "Укргазвидобування" за вищою ціною як газ для автотранспорту. Різниця між вартістю газу для населення і для автомобілістів може становити близько 5-8 тис. грн.

За інформацією видання "Інсайдер", торік на спецаукціонах "Укргазвидобування" продали трохи більше ніж 201 тис. тонн зрідженого палива. З них 155 тис. тонн - по 2130 грн за тонну, а решту - по 7,8-8,1 тис. тонн. Майже всі торішні обсяги викупили п'ять компаній, які пов'язують із Курченком: "Київоблпропангаз", "Чернівці-СПБТ", "Донецьк- Побутскрапгаз", "Харківспецгазпостач", "Черкаси-Газпостач".

"Фактично близько 165 тис. тонн скрапленого газу не потрапляє до населення. Зазначений обсяг, який купували компанії-посередники, які, згідно з інформацією ЗМІ, мали стосунок до Сергія Курченка, продавали як скраплений газ для автотранспорту", - йдеться в повідомленні "Укргазвидобування".

Нагадаємо, крім заробітку на зрідженому газі, Курченкові приписують торгівлю контрабандними нафтопродуктами.

Де зараз перебуває Курченко, не відомо.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram