ГоловнаЕкономікаБізнес

Китайці визнали Порошенка мільярдером

Опубліковано свіжий рейтинг багатіїв за версією видання Hurun Report

Китайці визнали Порошенка мільярдером
Фото: Макс Левин

Китайське видання Hurun Report нарахувало у світі 1867 доларових мільярдерів, серед них 8 українців. Порівняно з минулим роком їхня кількість зросла за рахунок Петра Порошенка, власника кондитерської компанії "Рошен". Він розмістився на 1127 місці зі статком $1,7 млрд.

Рейтинг можна завантажити на сайті Hurun Report.

Найвище місце в ньому, як і раніше, у власника групи СКМ Ріната Ахметова - 31-ше. Його статки китайці оцінили у $22 млрд. На 379-му місці із $4,3 млрд розташувався власник трубно-колісної компанії "Інтерпайп" Віктор Пінчук. 789-м став дніпропетровський олігарх Ігор Коломойський з $2,3 млрд, 848-м - нардеп Вадим Новинський із $2,2 млрд.

Інші українці розмістилися у другій тисячі мільярдерів. Бізнес-партнер Коломойського по групі "Приват" Геннадій Боголюбов розділив 1127 місце з Порошенком. Юрій Косюк ("Миронівський хлібопродукт") із 1,3 млрд розташувався на 1443 місці, а Костянтин Жеваго (Ferrexpo) з $1,2 млрд - на 1527 місці.

Найбагатшим у світі названо засновника Microsoft Білла Гейтса ($68 млрд), за ним ідуть американський інвестор Воррен Баффет ($64 млрд) й іспанець Амансіо Ортега ($62 млрд), які займається ритейлом. Минулорічний лідер рейтингу мексиканський телекомунікаційний магнат Карлос Слім виявився четвертим зі статками $60 млрд.

Засновник Facebook Макр Цукерберг зайняв 18 місце зі статком $31 млрд, він розділив його з Ларрі Пейджем із Google. Другий засновник Google Сергій Брін розмістився на 20 місці із $30 млрд.

Найбагатший росіянин, за версією Hurun Report, - Алішер Усманов, статки якого оцінюють у $18,5 млрд, він зайняв 40 місце.

Нагадаємо, найсвіжіший український рейтинг мільйонерів представили наприкінці минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram