ГоловнаЕкономікаБізнес

40% офісів в Амстердамі порожні

Ситуація на європейському ринку праці швидко змінюється

40% офісів в Амстердамі порожні
Фото: infosofta.ru

Ринки, зокрема ринок праці, змінюються дуже швидко, тому підприємцям потрібно діяти на випередження і постійно змінюватися.

Про це на конференції Gabriel Al - Salem Foundation та ЄБРР у Києві сказав Патрік ван дер Піль, керівник BusinessModels Inc. (Голландія).

"Коли вивергався вулкан в Ісландії, було скасовано тисячі авіарейсів - і маленькі авіакомпанії збанкрутували. Думали вони про такі ризики? У школі й університеті мене вчили, що банки не можуть збанкрутувати, а зараз це звичайна справа. 40% офісів в Амстердамі порожні - люди працюють удома. Сьогодні бізнес-плани втрачають сенс уже через рік", - говорить ван дер Піль.

Він упевнений, що сьогодні ефективність бізнесу залежить радше не від конкретних технологій, а від цінностей, які компанія сповідує, і від здатності швидко змінюватися. Для цього потрібно постійно підтримувати відносини зі своїми клієнтами.

"Потрібно чітко розуміти свого клієнта, говорити з ним однією мовою. Чітко розуміти, який саме продукт і яку послугу ми даємо людям", - говорить експерт. Як приклад він наводить свій видавничий досвід. Його компанія випустила книгу, яка розійшлася мільйонним тиражем.

"Ми зрозуміли, що сьогодні люди купують не для того, щоб читати, а щоб належати до певного кола людей", - пояснив бізнесмен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram