ГоловнаЕкономікаДержава

У Фірташа підтвердили, що російська митниця затримує українські товари

"Торгова війна" з Росією відновилася

У Фірташа підтвердили, що російська митниця затримує українські товари
Фото: rfc-group.com

Федерація роботодавців України, яка об'єднує більш ніж 8,5 тис. підприємств і яку очолює бізнесмен Дмитро Фірташ, підтверджує відновлення "торгової війни" з Росією, яка обертається тотальним оглядом українських товарів на кордоні.

"Із 28 січня продукція з України підлягає детальному митному обстеженню. Процедура посиленого митного контролю застосовується до вироблених в Україні харчових продуктів, продукції машинобудування, металу та торгівельного обладнання. Продукцію вивантажують із вантажівок і залізничних вагонів, зважують, перевіряють сертифікати відповідності. Митні органи Росії вимагають від власників вантажів платити додаткові умовні мита в розмірі 5-40% від вартості товарів. Ці заходи призводять до затягування строків постачання товарів російським клієнтам", - описує прес-служба ФРУ ситуацію на кордон.

Повідомляють, що федерація разом з Російською спілкою промисловців і підприємців та посольством в Москві думають, як відновити звичайний режим експорту.

Нагадаємо, вчора під тиском Майдану відправили у відставку прем'єр-міністра Миколу Азарова. Після цього Росія посилила митні перевірки і призупинила виділення фінансової допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram