ГоловнаЕкономікаДержава

Росія запропонувала ЄС створити ЗВТ з Євразійським союзом

Володимир Путін хоче запустити відповідний експертний діалог

Росія запропонувала ЄС створити ЗВТ з Євразійським союзом
Фото: EPA/UPG

Росія запропонувала Євросоюзу створити зону вільної торгівлі між Євразійським економічним союзом (РФ, Білорусь, Казахстан) і ЄС.

"В якості конкретної ідеї запропонували керівництву Євросоюзу вивчити можливість формування зони вільної торгівлі між ЄС і Євразійським економічним союзом, який створюють Росія , Білорусь і Казахстан. Принаймні, можна було б про це подумати. Хоча реакція нам була заздалегідь відома: ще багато проблем, які потрібно обговорювати, потрібно на експертному рівні, на технічному рівні ще багато питань обговорити. Це все так, все правильно, ми це розуміємо, але думати про це, мені здається, можна вже зараз. Важливо запустити відповідний експертний діалог" , - заявив Путін за підсумками саміту РФ-ЄС. Слова Путіна наводяться на сайті російського президента.

Нагадаємо, Євразійський економічний союз почне діяти з 1 січня 2015 року. Зараз економічна інтеграція трьох держав здійснюється в рамках Митного союзу, який повною мірою запрацював з середини 2012 року.

Згідно з підписаними домовленостями, Євразійський союз передбачатиме більш тісну інтеграцію порівняно з МС. Зокрема, має бути створена система єдиних тарифів, єдиних технічних регламентів, гармонізовано трудове та міграційне законодавство. У майбутньому сторони розраховують запровадити єдину валюту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram