ГоловнаЕкономікаДержава

Бойко сповнений оптимізму з приводу газових переговорів

Питання продовжать розглядати в листопаді.

Бойко сповнений оптимізму з приводу газових переговорів
Фото: Макс Левин

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко вважає, що Україна та Росія дійдуть до компромісного рішення щодо питання ціни на газ.

"Ми проводили переговори в рамках візиту нашого Президента в РФ і домовилися продовжувати переговори в листопаді. Переговори буде продовжено. У нас відбувається діалог із широкого кола питань. У тому числі й щодо питання газу. У нас є певний оптимізм. Особливо враховуючи те, що є тенденції щодо зниження ціни на газ в Європу, ми прийдемо до компромісного варіанту", - цитує чиновника "РБК-Україна".

Він також додав, що в листопаді повинна завершитися оцінка вартості газотранспортної системи України. "Завершується оцінка ГТС, і я думаю, що найближчим часом ми отримаємо результат. Вочевидь, упродовж листопада", - зазначив він.

Нам дуже невигідно, дуже дорого купувати газ сьогодні в Росії, тому ми будемо робити все, щоб купувати газ дешевше

— Віктор Янукович, Президент України

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна та Росія продовжують переговори щодо питання поставок газу в листопаді цього року. "Планують державний візит, бізнес-форум у Нижньому Новгороді, під час якого ми обов'язково розглянемо це питання", - заявив він.

Україна вже декілька років намагається схилити Росію до перегляду газових контрактів, підписаних у січні 2009 року, в бік зниження цін на паливо. У четвертому кварталі 2012 року вартість газу з Росії становить $432 за тисячу кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram