ГоловнаЕкономікаФінанси

Податкову систему реформують під диктовку бізнесу?

ДПСУ обіцяє врахувати пропозиції бізнесу щодо вдосконалення податкової системи.

Податкову систему реформують під диктовку бізнесу?
Фото: www.donbass.ua

Територіальні органи Державної податкової служби отримали доручення від керівництва ДПСУ провести наступного тижня наради з місцевими підприємцями та громадськістю. Пропозиції представників бізнесу щодо вдосконалення податкової системи буде враховано в програмі її лібералізації до 2014 року.

Про це заявив голова податкової служби Олександр Клименко.

"Заходи щодо лібералізації податкової системи повинні вводити відповідно до побажань підприємців. Особливу увагу ми приділяємо думці малого та середнього бізнесу в регіонах, у т. ч. малих містах і депресивних територіях", - зазначив головний податківець України, - пише газета "Экономические известия".

Нагадаємо, що на початку жовтня уряд вніс до парламенту законопроекти № 11284-11285 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо подальшого вдосконалення адміністрування податків і зборів" (розробники - податкова служба та Мінфін). Документи передбачають, зокрема, зниження єдиного податку для 5-ї (фізособи-підприємці) і 6-й (юрособи) груп платників єдиного податку (максимально встановлений для них оборот - 20 мільйонів гривень) із 7% (у разі сплати ПДВ) і 10% (якщо ПДВ включено до складу єдиного податку) до 5% і 7% відповідно, а також скасування обмежень за критерієм кількості найманих працівників (нині встановлено на рівні 20 і 50 осіб відповідно). Як заявляли представники Кабміну, влада таким чином намагається сприяти "детінізації" економіки і пожвавленню підприємницької діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram